Bloosangst

Bloosangst kan erg remmend zijn, zowel voor je privéleven als voor je carrière. Want een sollicitatiegesprek of een nieuwe date is geen pretje als je steeds bezig bent met het wel of niet blozen. Van te voren ben je er mee bezig, en tijdens de ontmoeting gaat veel van je aandacht hier naar uit in plaats van dat je die in het gesprek kan steken. Dat verhoogt doorgaans niet je succes.

Vaak gaat bloosangst gepaard met schaamte. Met je verstand weet je natuurlijk wel dat blozen best okay is, maar je lichaam vertelt je iets anders!
Gezien het bovenstaande zal het je wellicht verrassen dat bloosangst een klacht is die ik heel plezierig vind om mee te werken. Waarom?

Omdat het niet over blozen gaat (en al helemaal niet over het onder controle krijgen van het blozen!) maar over leren jezelf durven zijn inclusief al je emoties. En dat is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt.

We gaan aan de slag met EFT en de meeste cliënten ervaren al een verschil na twee sessies. We werken aan alle emoties rond de angst voor blozen, angst voor reacties van anderen, onzekerheid over je eigen gevoelens en aan eigenwaarde. Vaak is er in het verleden een oorzaak van de bloosangst te vinden. Wanneer dat zo is behandelen we die ook met EFT. Zo wordt de koppeling tussen toen en nu opgeheven en voel je meer vrijheid.

Alle emoties hebben in mijn optiek een logische oorzaak en iets te vertellen wat je vooruit kan helpen. De angst voor blozen brengt de boodschap: je mag er zijn!

Trek je stoute schoenen aan en bel voor een eerste sessie. Als je bloosangst hebt beveel ik je aan om meteen voor een echt gesprek te komen. Als je eenmaal de eerste grote stap genomen hebt om jezelf van je bloosangst te bevrijden kunnen we beter meteen aan de slag gaan.

Een afspraak maken kan op 06-51452429.

Lees hier ervaringen van anderen met EFT.