Dorthe Jakobsen

Mijn achtergrond is divers. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs als bewegingsdocente voor volwassenen en kinderen (euritmie), heb gewerkt als uitvoerend kunstenaar, in daklozenopvang en in de gehandicaptenzorg.

Het verlangen om mensen individueel te begeleiden groeide, en zo ontstond Praktijk LevensZin.

Als academisch counsellor en coach, en door mijn opleiding bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie), leerde ik mensen individueel te begeleiden door middel van gesprek en diverse ervaringsgerichte werkvormen.
De Hbo-opleidingen medische en psychosociale basiskennis gaven me inzicht in het menselijk lichaam en de samenhang met de psyche.

Ook hou ik me veel bezig met de invloed die ons gedachten hebben op ons werkelijkheid en heb daar veel over geleerd van Joe Dispenza.

Begin 2007 ontdekte ik EFT (Emotional Freedom Techniques). Ik merkte dat ik met deze verrassende techniek vele malen betere resultaten bereikte voor mijn klanten. Reden genoeg om me hierin te scholen. Sindsdien volg ik cursussen en masterclasses in binnen- en buitenland, en zie ik dit als mijn belangrijkste specialisatie. Ik ben gecertificeerd Matrix Reimprinting practitioner (specifieke EFT-trauma techniek) en NOVET (Gary Craig Official EFT Training Center) gecertificeerd EFT-behandelaar. Verder heb ik EFT-trainingen gevolgd bij o.a. Steve Wells, Maya de Vries, Thorsten Konimek, Carol Look, Karl Dawson, Jacqui Crooks, Ann Ross, Tapas Fleming en David Lake.

In 2021 werd ik gecertificeerd als Safe and Sound Protocol behandelaar. Sindsdien vervlecht ik de inzichten uit de Polyvagaal therapie met mijn werk. Waar passend en gewenst kunnen cliënten het bijhorende muziektherapieprogramma SSP bij mij volgen.

Toch is mijn grootste leerschool mijn eigen leven geweest. Een bonte stoet van vreugdevolle, verdrietige en gekmakende ervaringen hebben me gevormd tot wie ik ben. Met mijn werk tracht ik bij te dragen aan zingeving en vreugde in het dagelijkse leven. Ik zie graag mensen stralen in wat ze doen, maar vooral door wat ze zijn.

dorthe jakobsen eft therapie counsellor eindhoven
Mijn naam is Dorthe Jakobsen, en ik ben geboren in Kopenhagen in 1962.